mandag 9. januar 2012

Babyenes regelsett

Babyer verden over har i fellesskap utarbeidet et sett med regler som de forventer at omsorgspersonene følger slavisk. En av disse reglene omhandler byssing. Det forventes at all byssing for å roe ned babyskrik gjøres i oppreist stilling, med sterk sviktende gange og evig traving rundt i rommet. Vertikal eller sittende byssing tillates ikke.

Vår egen lille herskerinne belønner ofte vertikal byssing med å å roe seg helt ned eller falle i søvn. Dersom vi drister oss til å sette oss ned på sofaen for å hvile ømme armer, ben og rygg blir det straks protester fra herskerinnen. (Hun later til å ha en innebygget alarm som utløses i det sekundet rompa treffer sofaen) Pottifar og undertegnede kan derfor hyppig observeres i evinnelige lirkemanøvre for å lure seg "neppå" uten å vekke frøken A. Det krever sin forelder, men belønningen dersom man til slutt lykkes er hvile for kroppen, dessuten den gleden og roen man får ved å ha en varm, sovende babybylt mot overkroppen.

Aberet er at man blir sittende fast på ubestemt tid. For skulle man virkelig være så dumdristig og legge babybylten forsiktig ned i vogga - ja da rykker man brått tilbake til start.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar